Bisfenolfritt


Bisfenolfritt plastmaterial finner du i alla dessa produkter.


Läs mer...


Skål Progress, 3000 ml, bisfenolfri
Skål Progress, 3000 ml, bisfenolfri
Skål Progress, 1500 ml bisfenolfri
Skål Progress, 1500 ml, bisfenolfri
Skål Progress, 800 ml,  bisfenolfri
Skål Progress, 800 ml, bisfenolfri
Skål Progress, 300 ml, bisfenolfri
Skål Progress, 300 ml, bisfenolfri
Skål Progress, 100 ml, bisfenolfri
Skål Progress, 100 ml, bisfenolfri
Dryckesbehållare Progress,  ALU 20 liter, bisfenolfri
Dryckesbehållare Progress, ALU 20 liter, bisfenolfri
Dryckesbehållare Progress, 20 liter, bisfenolfri
Dryckesbehållare Progress, 20 liter, bisfenolfri
Dryckesbehållare Progress, 8 liter, bisfenolfri - Svart
Dryckesbehållare Progress, 8 liter, bisfenolfri
Glas Progress G-280-1, bisfenolfritt
Glas Progress G-280-1, bisfenolfritt
Glas Progress G-280, bisfenolfritt
Glas Progress G-280, bisfenolfritt
Glas Progress G-400, bisfenolfritt
Glas Progress G-400, bisfenolfritt
Mugg 2 Progress, med två handtag, bisfenolfri
Mugg 2 Progress, med två handtag, bisfenolfri
 
 
 

Bisfenolfritt  Köpguide... fortsättning

Plast och hälsa

Under senare år har det diskuterats om ämnet bisfenol A (BPA), kan inverka på hälsan om man utsätts för det under längre tid, då det förekommer i många produkter som används varje dag av de allra flesta. BPA stannar inte i kroppen utan passerar snabbt igenom, så det är eventuell påverkan genom daglig hantering av olika produkter över tid som ifrågasätts. När det gäller plastprodukter för livsmedel handlar det om ämnen i plasten kan gå över i det livsmedel som serveras, och därmed bidra till eventuell hälsorisk.

Vill man försäkra sig om att använda plastprodukter som är helt fria från bisfenol A, erbjuder vi plastkollektionen Progress från Malko, tillverkad i Sverige och 100-procentigt bisfenol-A-fri.

Progress

Plastservisen Progress från Malko är tillverkad av tritan, en PET-plast som inte tillverkas med BPA. Tritan är också ett segare och mindre sprickbenäget material än traditionell plast. Det behåller därför sin form och finish i många år. Tritan har också god värmebeständighet, vilket innebär att produkterna tål att användas i diskmaskin.

Progress omfattar flata och djupa tallrikar, muggar och glas, serveringsskålar och dryckesbehållare.

Skola och förskola: För all verksamhet med barn, som förskolor och skolor, rekommenderar vi plastservisen Progess. Flera skolor har bytt ut sina tidigare plastartiklar och valt detta sortiment för att vara på den säkra sidan.

Kort om Bisfenol A (BPA)

BPA är tillåtet som råvara i livsmedelsplast, och används vid tillverkning av polykarbonat och epoxihartser. Polykarbonat används till t ex. muggar och tallrikar. Polykarbonat som används för tillverkning av plastutrustning för restaurangbranschen, är ett mycket stabilt material och European Food Safety Authority (EFSA), EU:s livsmedelsmyndighet, har fastställt ett ämnesbundet gränsvärde för BPA. De plastprodukter av polykarbonat vi säljer, följer dessa regler.

BPA finns också i många produkter man träffar på i vardagen, som t ex. CD- och DVD-skivor, olika etuier, målarfärger och lack. Epoxiharts används bl a. som ytbeläggning i konservburkar.Plastbutiken.se säljer enbart plastprodukter som uppfyller EU:s förordningar gällande material och produkter av plast som är avsedda att komma i kontakt med livsmedel.